Zade Kepabi Tarifi Oktay Usta

Malzemeler :

* 3 Patlıcan
300 Gr. Kuzu Eti
1 Soğan
2 Diş Sarımsak
2 Patates
2 Havuç
3 Domates
3 Biber
1 Çorba K. Domates Salçası
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
* Üzeri İçin:
Dil Peyniri

Hazırlanışı

Tencereye sıvıyağ dökün. Doğranmış kuzu etini koyup kavurun. Soğanı, sarımsağı doğrayın ve tencereye ilave edin. İki dakika kadar daha kavrulduktan sonra salçayı ekleyin. Ardından suyunu verin ve pişmeye bırakın. Biberleri ince ince doğrayın. Domatesleri küçük küçük doğrayın. Tencereye ilave edin ve kapağını kapatın.

Patlıcanları iki tarafından kesin ve alacalı şekilde soyun. Uzunlamasına dörde bölün ve yağda kızartın. Havucu ve patatesi soyun. Küp küp doğrayıp yağda kızartın. Kızarmış patlıcanları bütün malzemeleri alacak büyüklükte bir kaseye yanyana dizin.

Uçları kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin. Kuzu etli karışımı üzerine alın. Son olarak kızarmış patates ve havucu dökün. Patlıcanların uçlarını kapatın. Kiremite ters çevirin. Üzerine dil peyniri rendeleyin. Peynir eriyene kadar fırında pişirin. Kiremit yerine ısıya dayanıklı bir fırın kabı da kullanabilirsiniz. giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Proudly powered by Blogger