Oktay Usta Fındık Ezmeli Baklava Tarifi


Malzemeler :

* 1 Çay B. Süt
1 Yumurta
Yarım Çay B. Sıvıyağ
Yarım Çay B. Su
1 Tatlı K. Kabartma Tozu
2 Çorba K. Sirke
1 Çimdik Tuz
Aldığı Kadar Söke Un
* Ara Katlar İçin:
1 Kase Fındık Ezmesi
1 Su B. Fındık
* Üzeri İçin:
150 Gr. Tereyağı
Yarım Çay B. Sıvıyağ
* Hamuru Açmak İçin:
Nişasta
* Şerbeti İçin:
5 Su B. Toz Şeker
4,5 Su B. Su
1 Dilim Limon

Hazırlanışı

Geniş bir karıştırma kabına sütü, yumurtayı, sıvıyağı ve suyu koyup çırpın. 1 kaşık un koyduktan sonra sirkeyi ilave edin. Ardından 8 kaşık kadar un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip yoğurun. İyice yoğurduktan sonra hamuru uzun fitil haline getirin.

Hamuru 45 küçük parçaya bölün. Nişasta yardımıyla küçük hamurlar açın. Açtığınız 15 küçük hamuru üstüste koyup tek bir hamur haline gelecek şekilde tepsi boyunda açın. Yağlanmış tepsiye alın. Önce fındık ezmesi sürün. Üzerine fındık serpin.

Kalan hamurları da 15er tane açarak 2 parça daha hamur elde edin. 2. hamuru da tepsiye alın. Üzerine yine fındık ezmesi sürün. Fındık serpin. 3. parça hamuru da tepsiye alın ve baklava şeklinde kesin. Tereyağını ve sıvıyağı eritin.

Kestiğiniz baklavaya yağ karışımını dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Şerbeti hazırlamak için; şekeri, suyu ve limonu tencereye alın ve kaynatın. Ilımaya bırakın. Baklava fırından çıktıktan 5 dakika sonra ılık şerbeti dökün.

Fındık Ezmeli Baklava, Fındık Ezmeli Baklava tarifi, oktay usta Fındık Ezmeli Baklava, oktay usta Fındık Ezmeli Baklava tarifi, Fındık Ezmeli Baklava malzemeleri, Fındık Ezmeli Baklava nassıl yapılır,

Oktay Usta 20 nisan 2010 salı, oktay usta 20 nisan bölümü, oktay usta 20.04.2010, oktay usta yeni bölüm izle
giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Proudly powered by Blogger