* 4 Su B. Söke Ruşeymli Un
1 Paket Kuru Maya
1 Su B. Süt
Yarım Çay B. Sıvıyağ
1 Çay B. Keçi Boynuzu Pekmezi
1 Çay B. Kuru Üzüm
1 Çay B. Fındık
1 Çay K. Zerdeçal
Hazırlanışı
Unu geniş bir kaba alın. Kuru mayayı, kuru üzümü, fındığı ve zerdeçalı içine koyup harmanlayın. Ortasını açıp sütü, sıvıyağı ve pekmezin bir kısmını dökün. Ortasından yoğurmaya başlayın.
Kıvamını bağlamak için un ilave edebilirsiniz. İyice yoğurduktan sonra unlayarak tezgaha yayın. Ekmek olacağı için ince olmamalı. Bıçakla dilediğiniz şekilde kesin. Yağlanmış tepsiye dizin.
Kalan pekmezi, sıvıyağı karıştırın. Üzerine fırça yardımıyla sürün. Bir süre tepside mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Yorum Gönder