Oktay Usta Pirinçli Pırasa Çorbası tarifi

Oktay Usta Pirinçli Pırasa Çorbası tarifi
malzemeleri: - 1 Çay bardağı pirinç
- 1 Adet büyük boy pırasa
- 3 Çorba kaşığı yoğurt
- 2 Çorba kaşığı un
- 2 Çorba kaşığı tereyağı
- Su veya tavuk suyu
- Toz kırmızı biber ve yeteri kadar tuzz
Yapılışı: İlk önce ayıklanmış pirinci yıkıyoruz. Daha sonra üzerine 1 lt. kadar su ile birlikte tencerenin içine boşaltıyoruz. Ocağımızı yakarak pirinçlerimizi haşlıyoruz. Pirinçlerin pişmesine yakın ayıklanmış ve temizlenmiş ince ince doğranmış pırasalarımızı atıyoruz. Pirinçle beraber pırasayı iyice pişiriyoruz. Diğer yandan da Çorbamıza terbiye hazırlıyoruz.
Bir kap içerisine un ve yoğurt koyup üzerine 1 su bardağı soğuk su ekliyoruz. Bunları iyice çırpıyoruz.

Terbiyemizin içine Göz kararı biraz sıcak su ekliyoruz. Terbiyenin ılık olmasını sağlamış oluyoruz. Çorbamızın pirinç ve pırasalarını kontrol ederek pişmiş olup olmadıklarına bakıyoruz eğer pişmişlerse, terbiyemizi yavaş yavaş ekliyoruz. Daha sonra Çorbamızı yaklaşık 5 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz. isteğinize göre üzerine bir kap içerisinde tereyağ kızdırarak içine kırmızı toz biber ve nane ilave ederek kızdırabilir, Çorbamızın üzerini bununla süsleyebilirsiniz. giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Proudly powered by Blogger