1 Fincan sızma zeytinyağı
1 Adet soğan (Doğranmış)
2 Diş sarımsak (Ezilmiş)
2 Yemek kaşığı taze maydanoz yaprakları
1 Su bardağı süt
4 Kalın dilim sert beyaz ekmek
500 Gram kıyma
1 Büyük yumurta
1′er Çay kaşığı tuz ve taze çekilmiş karabiber
3 Adet domates (Soyulmuş, Küp küp doğranmış)
1/2 Mozzarella peyniri (Parçalar halinde kesilmiş)
3 Dal taze fesleğen
1 Paket spagetti
Hazırlanışı:
Makarnaları tuzlu suda 10-15 dakika haşlayın ve süzün. Ayrı bir tencereye zeytinyağını koyun ve sırasıyla, soğan, sarımsak, kıyma, domates salçası, domatesleri soteleyin. Sotelenen malzemeleri bir kaba alarak, tekrar tencereye biraz yağ koyun, üzerine 1 çorba kaşığı unu ekleyin, sütü dökün ve koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kaynatın. Ocağın altını kapattıktan sonra 1 yumurtayı kırın, maydonoz yapraklarını, fesleğenleri, karabiber ve tuzu ilave edin. Önceden sotelediğiniz malzemeleri bu sosa ilave edip güzelce karıştırın ve mozzerella peynirini ekleyin. Servis yaparken tabağa makarnayı koyup, üzerine sostan koyun.
20 Nisan 2010 tarihinde yazılmış.Etiketler : fesleğen, makarna, makarna çeşitleri, makarna tarifleri, Makarnalar, mozzarella, mozzarella peyniri, Mozzarella Peynirli Spagetti yapılışı, peynirli makarna, peynirli makarna sosları, peynirli makarna yemek tarifi, peynirli makarnalar, peynirli spagetti, resimli makarna tarifleri, resimli makarna tariflri, soslu makarna, spagetti
Yorum Gönder