Mantarlı Ispanaklı Lazanya Tarifi

Malzemeler :
•1 Paket Lazanya
1 Demet Ispanak
100 Gr. Beyaz Peynir
1 Kase Mantar
1 Soğan
3 Diş Sarımsak
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
•Beşamel Sosu İçin:
4 Su B. Süt
2 Çorba K. Söke Un
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Muskat
•Üzeri İçin:
Kaşar Peyniri

Hazırlanışı
Soğanları ve sarımsakları doğrayın. Mantarları doğrayın. Tavaya yağ dökün ve doğradığınız malzemeleri koyup biraz kavurun. Ispanakları da doğrayıp tavaya ekleyin ve karıştırın. Beşamel sosu hazırlamak için; küçük bir tencereye az sıvıyağı dökün.

Unu koyup biraz kavurun. Sütü ilave edin. Çırpıcıyla karıştırın. Muskat rendeleyin. Tuzunu ve karabiberini de ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Cam fırın kabına bir kat lazanya dizin. Ispanaklı mantarlı iç harçtan koyun. Beşamel sosu dökün. Beyaz peynir parçalayıp koyun.

Kabı doldurana kadar kat kat işleme devam edin. En üst katı lazanyalarla kapatın. Kalan beşamel sosun hepsini dökün. Kaşıkla düzleyin. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini dökün ve yumuşaması için biraz bekletin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirin.

Mantarlı Ispanaklı Lazanya Tarifi, Mantarlı Ispanaklı Lazanya nasıl yapılır, Mantarlı Ispanaklı Lazanya malzemeleri, Oktay usta Mantarlı Ispanaklı Lazanya giyim_banner giyim_300-250 Image Banner
Share this article :
 

Yorum Gönder

 
Proudly powered by Blogger